Toplo i promenljivo: Sremsku Mitrovicu očekuju sunčano jutro i popodnevni pljuskovi

Od strane Ozon
0 komentar

Danas će u Srbiji biti toplo i promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Tokom dana, u centralnoj i južnoj Srbiji očekuju se kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom, dok će uveče i na području Vojvodine doći do sličnih pojava. Vetar će biti slab i promenljiv. Najniža temperatura će se kretati od 12 do 17 stepeni Celzijusa, dok će najviša biti od 28 do 31 stepen.

Vremenska prognoza za Sremsku Mitrovicu

U Sremskoj Mitrovici danas se očekuje toplo vreme. Jutarnji sati biće pretežno sunčani, dok će popodne doneti promenljivo oblačno vreme. Uveče i tokom noći moguće su kratkotrajne kiše ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti slab i promenljiv. Najniža temperatura biće od 14 do 17 stepeni, a najviša oko 29 stepeni Celzijusa.

Upozorenje na grmljavinu

RHMZ je izdao upozorenje na moguće grmljavinske nepogode tokom popodneva i večeri. „Pljuskovi i grmljavine mogu biti praćeni gradom, a najnestabilniji dan biće ponedeljak uz pojavu intenzivnih pljuskova, veće količine padavina za kratko vreme, krupan grad i olujni vetar u oblastima najjačih oblačnih formacija. Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je teško unapred odrediti. Preliminarno je za sutra u većem delu zemlje izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije biće izdata hitna upozorenja jedan do dva časa unapred,“ navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Meteo alarm na snazi

Danas je na snazi meteo alarm u jugoistočnoj Srbiji. Narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine znači da je vreme opasno, sa prognoziranim opasnim vremenskim pojavama koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Građanima se savetuje da budu vrlo obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova te da prate savete nadležnih državnih službi.

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno. Prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez, posebno ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Građanima se savetuje da nastave sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i da ne preduzimaju nepotrebne rizike.

Možda Vam se svidi i