Svetski dan zdravlja obeležen kviz takmičenjem u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom Svetskog dana zdravlja, koji se tradicionalno praznuje 7. aprila, Crveni krst Sremska Mitrovica organizovao je Gradsko kviz takmičenje pod nazivom „Šta znaš o zdravlju“ i „Šta znaš o Crvenom krstu“.

smart

Učešće na takmičenju uzeli su učenici iz osnovnih i srednjih škola, a ovogodišnje takmičenje je održano 4. aprila 2024. godine, sa početkom u 9:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Talentovani đaci koji su se istakli svojim znanjem i veštinama u oblasti zdravlja i rada Crvenog krsta, imali su priliku da pokažu svoje sposobnosti i takmiče se za prestižne nagrade. Prvoplasirani učenici će uzeti učešće na Pokrajinskoj smotri u Novom Sadu, i to u sledećim kategorijama:

  • Kategorija podmlatka: Dunja Pejaković iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“
  • Kategorija omladine: Iva Lalić iz Mitrovačke gimnazije.

Nakon takmičenja, svi učesnici su nagrađeni poklonima kao znak pažnje i zahvalnosti na njihovom aktivnom učešću i doprinosu promociji zdravlja i humanosti.

Ovakvi događaji imaju za cilj podizanje svesti o značaju zdravlja i pružanju prve pomoći, kao i promovisanje humanitarnog rada Crvenog krsta među mladima, te su ovakva takmičenja od velikog značaja za lokalnu zajednicu i obrazovni sistem.

Možda Vam se svidi i