Sutra počinje prijava za vaučere od po 10.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sutra se otvaraju šalteri Pošte Srbije širom zemlje za prijavu građana za 100.000 vaučera, svaki vredan 10.000 dinara, namenjenih subvencionisanom odmoru u Srbiji. Ovi vaučeri mogu se koristiti do 20. novembra.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Za prijavu, koja počinje sutra, potrebno je popuniti obrazac koji se može pronaći na sajtovima Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine. Uz obrazac, potrebno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno trebaju priložiti original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu podnošenja prijave. Studenti moraju priložiti original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju, trebaju dostaviti potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju na obrascu dostupnom na sajtu Pošte Srbije. Ostali podnosioci prijave nisu obavezni dostavljati dodatne dokaze.

Pošta će, osim evidentiranja prijava, biti odgovorna i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika. Informacije o statusu prijave i uslovima korišćenja mogu se dobiti putem kontakt centra Pošte na broj 0700/100-300.

Vaučeri se mogu iskoristiti za smeštaj u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta korisnika, sa minimalnim boravkom od pet noćenja. Do sada se više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotelijera iz cele zemlje prijavilo da učestvuje u sistemu vaučera.

Možda Vam se svidi i