„Stonogica“ iz Sremske Mitrovice nagrađena za najuspešniju realizaciju programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini““Stonogica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na završnoj svečanosti programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, održanoj u Pokrajinskoj vladi, nagrađeni su predstavnici vaspitno-obrazovnih ustanova koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine. Među nagrađenima našla se i vaspitno-obrazovna ustanova iz Sremske Mitrovice, ekološka predškolska ustanova “Stonogica“, prepoznata po izuzetnoj posvećenosti i inovativnosti u sprovođenju ovog značajnog programa.

Priznanje je Vesni Stanimirović, predstavnici ustanove, uručio Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator projekta.

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ već 15 godina okuplja preko 600 vaspitno-obrazovnih ustanova širom pokrajine, podstičući edukaciju i akcije usmerene na očuvanje životne sredine. Ove godine, ustanova „Stonogica“ iz Sremske Mitrovice izdvaja se kao primer uspeha i predanosti, nagrađena za najuspešnije realizovan program.

Nagrada za ovu ustanovu uključuje seminar za vaspitače u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, kao i jednodnevnu ekskurziju za decu grupe u godini pred polazak u školu. Ekskurzija će obuhvatiti posetu Sremskim Karlovcima, Stražilovu, i vožnju katamaranom rukavcem Dunava, pružajući deci nezaboravno iskustvo u prirodi.

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ uključuje različite aktivnosti koje promovišu ekološku svest i praksu među najmlađima. Aktivnosti poput edukativnih i kreativnih radionica, uređenja i ozelenjavanja školskih prostora, prikupljanja sekundarnih sirovina (papir, plastika, limena ambalaža), uvođenja novih koncepata ekološke edukacije (eko-kutak, ekološki časopisi, biološke/ekološke sekcije), i novih metoda učenja u oblasti zaštite životne sredine, samo su neki od načina na koje se deca i vaspitači angažuju u ovom programu.

Ova nagrada predstavlja priznanje za trud i posvećenost zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama, ali i podstrek za dalji rad na očuvanju životne sredine. Kroz ovakve programe, deca ne samo da stiču znanja o ekologiji, već i razvijaju svest o važnosti zaštite prirode, što ih čini odgovornim građanima budućnosti.

Poslovna žena za primer: Vesna Stanimirović – Ozon Media

Možda Vam se svidi i