Sremskomitrovački Hor „Vivak“ osvojio Herceg Novi na Festivalu „Pored mora, pjevati se mora“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Treći međunarodni festival „Pored mora, pjevati se mora“ održan je u Herceg Novom, gde su nastupili dečiji horovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovaj događaj, organizovan od strane Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, okupio je preko 200 mladih pevača koji su svoj repertoar izveli na različitim scenama širom grada, dok su centralne manifestacije održane u parku Boka.

Među učesnicima bio je i sremskomitrovački hor Školice muzike „Vivak“. Oko dvadeset mališana pod dirigentskom palicom Tamare Pajkanović predstavilo je svoje pevačko umeće i Sremsku Mitrovicu. Horovi iz različitih gradova, uključujući OŠ Milija Nikčević iz Nikšića, Bubamarac iz Trebinja, Vokal kids iz Pančeva, SPD Jedinstvo iz Kotora, Raspevano srce iz Vršca, Zvjezdice iz Podgorice i domaćini, Cvrkutići iz Herceg Novog, takođe su uzeli učešće na ovom muzičkom događaju.

Prva večer festivala bila je rezervisana za solističke nastupe članova dečijih horova, koji su izvodili pesme sa brojnih dečijih muzičkih festivala iz regiona. Publika je uživala u izvođenjima Milice Petrović, Ive Urošević, Iskre Simijanović (Vokal kids), Dunje Tomić i Viktora Kerkeza (Raspevano srce), Milice Adžić, Jane Marčeta i Mine Kozeljac (Vivak), Mone Mujović, Dunje i Uroša Milačića (Zvjezdice), Nađe Milanović i Uroša Salamadije, kao i Lene Jakšić i Vesne Vučurović (Cvrkutići). Plesnim tačkama festival su upotpunili članovi dečijeg baletskog i šoudens ansambla KSC DiANo. Solisti su nagrađeni plaketama i knjigom bajki „Prodavnica igračaka“ prof. dr Sanje Crnogorac.

Centralna manifestacija festivala bila je susret dečijih horova „Pored mora, pjevati se mora“, gde su horovi izveli brižljivo birane pesme, donoseći radost i dečiju sreću, rasplesavši publiku i oduševivši sve prisutne. Plakete i poklone horovođama uručile su predstavnice Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, Marija Radulović i Olga Pejović, dok je poklone u ime domaćina, hora Cvrkutići, predala dirigentica Lidija Ivanović.

Učesnici festivala imali su priliku da upoznaju lepote Boke na izletu brodom kroz zaliv, noseći sa sobom predivne uspomene sa ovog događaja.

Izvor: novski.me

Možda Vam se svidi i