Sremska Mitrovica: Obeležen Dan pobede kod Spomenika u Martincima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica je obeležila Dan pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja, okupljanjem kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Martincima. Ovaj važan dan, koji simbolizuje kraj rata i praznik slobode u Evropi, obeležen je polaganjem venaca i počasnom stražom.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, kao i predstavnici Saveta Mesne zajednice Martinci. U ime gradonačelnice i Grada Sremska Mitrovica, cveće je položio zamenik načelnika Gradskog ureda za kulturu, Zoran Miščević.

Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Martincima predstavlja sećanje na hrabre Martinčane koji su se masovno pridružili Narodno-oslobodilačkoj borbi. Ovaj spomenik je deo nasleđa spomeničke kulture Srema i simbolizuje veliku žrtvu koju je Srem dao u borbi za oslobođenje Srbije, Jugoslavije i cele Evrope tokom Drugog svetskog rata.

Grad Sremska Mitrovica, uz stručni nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, obnovio je ovaj spomenik nakon više decenija. Stoga je ovogodišnje obeležavanje Dana pobede organizovano baš kod ovog spomenika, ističući važnost očuvanja sećanja na žrtve i heroje koji su se borili za slobodu.

Foto Град Сремска Митровица 20/25

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar