Spektakularan plesni festival u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 9. marta, PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici bio je domaćin velikog plesnog događaja koji je okupio 600 učesnika iz različitih plesnih studija i klubova. Ovaj spektakl, bio je prilika da plesači pokažu svoje umeće i talent pred punim tribinama.

Svečano otvaranje, vođeno od strane generalnog sekretara Nemanje Crnića i domaćina festivala Svetlane Olene Rimac, obeleženo je zahvalnošću svim plesnim studijima i klubovima na njihovom prisustvu, dok je atmosfera bila ispunjena uzbuđenjem i očekivanjem.

Svi učesnici su nagrađeni medaljama i diplomama, dok su pehare osvojile grupe i formacije koje su se istakle svojim izvođenjem. Najbolji su imali priliku da se takmiče za dodatne novčane nagrade, ali i za specijalne nagrade koje uključuju besplatan odlazak na međunarodne festivale u Rimini, Pragu, Istanbulu, Parizu, San Remu i drugim svetskim destinacijama.

Plesni festival je okupio raznovrsne studije i klubove, među kojima su bili „Balerina“ iz Pančeva, „Impuls“ iz Novog Sada, „Maestro“ iz Temerina, „Milenium“ iz Vršca, „Dance Lana“ iz Novih Banovaca, „Mistique“ iz Beograda, „Red Star“ iz Beograda, „Vesela zvezdica“ iz Nadalja, „Izbor“ iz Šapca, „Princess“ iz Šamca, „Skills 022“ iz Sremske Mitrovice, „Alex Flashdance“ iz Sremske Mitrovice, „Star SM“ iz Sremske Mitrovice i domaćin Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“.

Stručni žiri, predvođen predsednicom Snežanom Andrejević i eminentnim umetnicima iz sveta plesa, ocenjivao je nastupe tokom celog dana. Dežurni doktori, Dr Neda Durmanović Šavija i Dr Nada Komadinović, bili su tu da obezbede medicinsku podršku u slučaju potrebe.

Gala veče, koje je privuklo pažnju publike svojim sjajem i energijom, predstavilo je najbolje od najboljih. U ukupnom plasmanu, tri prvoplasirane plesačice bile su Nataša Milić iz „Impulsa“ iz Novog Sada, Natalija Kaut iz „Balerine“ iz Pančeva i Lena Kostić iz „Mileniuma“ iz Vršca.

Ovaj događaj nije samo bio prilika za takmičenje i osvajanje nagrada, već je bio i dokaz snage i ljubavi prema plesu koji je okupio ljude iz različitih gradova i regiona.

Možda Vam se svidi i