Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle: Danas predstava za odrasle Mitrovačke gimnazije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, u Sremskoj Mitrovici održava se tradicionalna Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle. Ovogodišnja manifestacija započela je sa predstavama za najmlađe sugrađane.

Prvog dana Smotre, predstave su izvedene za decu osnovnih škola „Jovan Popović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i za predstavu Kreativnog studija i teatra „Kartel“. Sve predstave su odigrane u prostorijama OŠ „Jovan Popović“.

U sredu, 27. marta, u Visokoj školi za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“, publika će imati priliku da pogleda predstavu za odrasle Mitrovačke gimnazije. Početak predstave zakazan je za 13 časova.

Tokom dva dana trajanja Smotre, glumci amateri će predstaviti svoje do sada stečeno znanje i iskustvo. Ocenu izvedenih predstava daće selektor Smotre, Vladimir Balašćak, dramski umetnik i glumac Pozorišta „Dobrica Milutinović“.

Ovom manifestacijom Ustanova za negovanje kulture „Srem“ pruža priliku lokalnim talentima da se predstave široj javnosti, dok istovremeno promoviše i podržava kulturno stvaralaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i