Sindikati ŽIT-a pregovaraju o rešavanju problema sa firmom Leget: „Oni su spremni da nam izađu u susret i pomognu oko organizacije poslova u kontejnerskom saobraćaju“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zbog toga što već punih pet meseci ne primaju lične dohotke, radnici Železničkog integralnog transporta (ŽIT), predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, nedavno su ponovo organizovali protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu. Ipak, kako je objasnio Miladin Žujović, predsednik Sindikalne organizacije ŽIT-a, Ministarstvo saobraćaja izrazilo je spremnost da isplati tih pet zaostalih zarada za 77 zaposlenih u tom preduzeću, piše eKapija.

– To bi trebalo da bude organizovano već krajem maja ili početkom juna. Posle praznika, to jest 7. maja, imamo sastanak i sa privatnom firmom Leget iz Sremske Mitrovice oko komercijalne saradnje. Oni su jedini spremni da nam izađu u susret i pomognu oko organizacije poslova u kontejnerskom saobraćaju. Na taj način ćemo proširiti komercijalno delovanje na tržištu Srbije – objasnio je Žujović.

Inače, novi kontejnerski terminal sa kolosecima na Makišu koji im je predat na rukovođenje još 30. januara ove godine i dalje nije priveden svojoj nameni. Terminal je spreman, odnosno ubrzano se radi na njegovom puštanju u rad, uskoro bi trebalo da bude uvedena i struja, ali da bi se koloseci pustili u rad, potrebno je da se obezbedi upotrebna dozvola. Jedino će tako novi terminal biti funkcionalan, operativan, odnosno tek tada će vozovi moći da ulaze u terminal, dodao je Žujović.

Taj terminal je inače dodeljen ŽIT-u nakon što je ono bilo prinuđeno da se preseli sa prostora nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu zbog izgradnje Beograda na vodi. U njega je država, koji je većinski vlasnik ŽIT-a, uložila oko 6,5 mil EUR, podsetio je nedavno Zoran Bašanović, glavni poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije u ŽIT-u.

eKapija

Možda Vam se svidi i