Rok za podnošenje zahteva za podsticaje u seoskom turizmu produžen do 15. aprila

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije obaveštava javnost da je otvoren Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma. Rok za podnošenje zahteva produžen je do 15. aprila ove godine.

Ovaj poziv namenjen je seoskim turističkim domaćinstvima, salašima i etno-kućama evidentiranim u informacionom sistemu eTurista. Cilj je podrška u dogradnji i dodatnom opremanju postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalna visina podsticaja po projektu iznosi 2,9 miliona dinara, pri čemu je obavezno sopstveno učešće od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma. Ova uredba omogućava bespovratnu dodelu 150 miliona dinara za podsticanje razvoja ruralnog turizma, čime se teži povećanju turističkog prometa i ravnomernijem regionalnom i lokalnom razvoju.

Svi zainteresovani mogu pronaći Javni poziv, obrasce i instrukcije za podnošenje zahteva na zvaničnom sajtu Ministarstva turizma i omladine. Ovaj korak predstavlja priliku za unapređenje seoskog turizma i doprinosi daljem razvoju turističke industrije u Srbiji.

Možda Vam se svidi i