Produžen rok za podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru u biljnoj proizvodnji

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije objavilo je danas da je produžen rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru do 1. aprila ove godine. Istovremeno, počela je i isplata te vrste subvencije.

Podsećajući na ove promene, ministarstvo je istaklo da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje, neophodno je da poljoprivredni proizvođači urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za ovu meru, nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju samo poljoprivredni proizvođači koji obrađuju zemljište u svoje ime i za svoj račun, dok to neće biti omogućeno onima koji zemlju daju u zakup drugim licima.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Ovo produženje roka pruža poljoprivrednicima dodatno vreme za pripremu i podnošenje zahteva, omogućujući im da iskoriste dostupne podsticaje i podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Možda Vam se svidi i