Raspisan Javni poziv za izgradnju graničnog prelaza Sremska Rača

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Direkcija za imovinu Srbije objavila je javni poziv za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza Sremska Rača, koji će povezivati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Vrednost ovog značajnog projekta procenjena je na 5,291 milijardi dinara, a ključni kriterijum za dodelu posla je cena, naglašeno je u pozivu.

Prema tenderskoj dokumentaciji, rok za izvođenje radova ne sme biti duži od 24 meseca od dana početka izvođenja radova.

Planiran je kompleks sa 12 saobraćajnih traka, podjednako raspoređenih za ulaz i izlaz iz zemlje.

Naročito je istaknuto da će biti rezervisana jedna traka za autobuski saobraćaj, dok će u delu teretnog saobraćaja biti određene dve trake za kamione i jedna za vangabaritna vozila.

Tender ostaje otvoren do 29. januara, a prema ranijim najavama ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, očekuje se da će ovaj integrisani granični prelaz Srbije i BiH biti pušten u rad 2025. godine.

Lokacija kompleksa novog graničnog prelaza predviđena je na delu trase auto-puta Kuzmin – Sremska Rača – državna granica, neposredno pre skretanja za most preko reke Save.

Ovaj važan korak u izgradnji granične infrastrukture značiće značajan napredak u povezivanju Srbije i Bosne i Hercegovine, omogućavajući bolju prometnu povezanost i lakšu razmenu između ove dve zemlje.

Tanjug

Možda Vam se svidi i