Prvo mesto za školu „9. maj“: „EcoEarth“ se plasirao na nacionalno takmičenje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- U sredu, 20. marta, tržni centar BIG Novi Sad bio je domaćin Regionalnog takmičenja učeničkih kompanija Vojvodine. Među dvadeset učeničkih kompanija iz različitih gradova Vojvodine, učenička kompanija „EcoEarth“ iz Ekonomske škole „9. maj“ zaslužila je titulu najbolje, osvojivši prvo mesto.

Kompanija „EcoEarth“ istakla se svojim ekološki orijentisanim proizvodima i uslugama, specijalizujući se za proizvodnju, pakovanje i prodaju komposta, kao i proizvodnju tečnosti za zaštitu biljaka od insekata na organskoj bazi.

Članovi žirija ocenjivali su kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jednostavnost ponude svake kompanije.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), NCR fondacije, UniCredit fondacije i Ministarstva prosvete.

Pobednički tim, predvođen nastavnicom Natašom Ordagić i biznis mentorkom Draganom Knežević iz Banke Inteze, činile su učenice treće godine smera finansijski administrator: Biljana Čanadžija, Nina Stanar, Jelena Marjanović, Karolina Marčok i Sonja Vukašinović.

Tri najbolje plasirane kompanije sa ovog takmičenja će se takmičiti na nacionalnom nivou, gde će se nadmetati sa pobednicima ostalih regiona u zemlji. Pobednik nacionalnog takmičenja će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju koje će se održati u julu na Siciliji.

Na Regionalnom takmičenju u Novom Sadu svoje proizvode i usluge ponudilo je 20 učeničkih kompanija iz Bačke Palanke, Vršca, Zrenjanina, Inđije, Novog Sada, Ruskog Krstura, Sremske Mitrovice, Subotice, Šida i Titela.

Prvo mesto za najbolje preduzetnike među srednjoškolcima iz Vojvodine osvojile su učenice Ekonomske škole „9. maj“ sa kompanijom „EcoEarth“ koja se bavi proizvodnjom, pakovanjem i prodajom komposta i proizvodnjom tečnosti za zaštitu biljaka od insekata na organskoj bazi.

Ovo priznanje za najbolje preduzetnike među srednjoškolcima iz Vojvodine predstavlja veliku čast za školu „9. maj“ i potvrdu uspešnog rada i truda koji su uloženi u ovaj projekat.

Možda Vam se svidi i