Promocija zbirke pesama „Snevlje“ Olge Pavlović-Stevanović u Medicinskoj školi „Draginja Nikšić“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Medicinska škola „Draginja Nikšić“ u Sremskoj Mitrovici biće domaćin promocije nove zbirke pesama pod nazivom „Snevlje“, autora Olge Pavlović-Stevanović. Promocija će se održati u četvrtak, 25. aprila 2024. godine, sa početkom u 19 časova. Adresa škole je Jupiterova 26, neposredno iza Opšte bolnice.

Olga Pavlović-Stevanović, rođena 30. septembra 1964. godine u Sremskoj Mitrovici, završila je osnovnu i srednju školu upravo u ovom gradu. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, na odseku za geografiju i prostorno planiranje, 1988. godine.

Program promocije započeće intervjuom koji će voditi kolega srpskog jezika i književnosti, profesor Sinisa Puac. Nakon toga, svoje mišljenje o pesmama Olge Pavlović-Stevanović izneće urednik izdavačke kuće „Besani“ iz Beograda, gospodin Goran Stojičić. Ova izdavačka kuća objavila je zbirku pesama Olge Pavlović-Stevanović, koju je finansirao njen sin, Filip Stevanović.

U umetničkom delu programa, učenice I razreda Medicinske škole „Draginja Nikšić“, uz pratnju drugarice na gitari, izvešće tri pesme iz nove zbirke „Snevlje“, po izboru autorke.

Pored nove zbirke pesama „Snevlje“, Olga Pavlović-Stevanović je do sada objavila i zbirku „Sarenilo čežnje“ 2002. godine.

Pozivamo sve ljubitelje poezije i književnosti da prisustvuju promociji i podrže rad Olge Pavlović-Stevanović, talentovane pesnikinje iz Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i