Profesor Vladimir Opačić predstavlja Sremsku Mitrovicu i hor „Serbica“ u Maleziji!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Od 21. do 23. juna 2024. godine, u Maleziji, tačnije u Kuala Lumpuru i Kačingu, održaće se prestižni Saravak internacionalni horski festival. Na ovom događaju će naš sugrađanin, dirigent hora “Serbica” i profesor, mr Vladimir Opačić, predstaviti kulturno blago Sremske Mitrovice, naše horsko nasleđe i tradiciju.

Profesor Opačić će pored žiriranja na festivalu, tokom desetodnevnog boravka u Maleziji, održati nekoliko radionica i predavanja na temu srpske horske muzike. Kroz predavanja kao što su „Serbian Choral Arts | SerbiCA – Sing along!“ i „Treasury and Heritage“, maestro Opačić će promovisati našu bogatu muzičku tradiciju i kulturno nasleđe.

Ovaj događaj predstavlja izvanrednu priliku za promociju Sremske Mitrovice na međunarodnoj sceni. Opačić će, pored svog rada na festivalu, promovisati i Akademiju umetnosti u Novom Sadu, gde je zaposlen, kao i Ansambl srpske horske umetnosti „Serbica“, čiji je rukovodilac i dirigent.

Ova manifestacija nije samo prilika za kulturnu razmenu, već i za jačanje međunarodnih veza i saradnje u oblasti horske muzike. Učešće profesora Opačića na festivalu dodatno potvrđuje značaj i kvalitet srpske horske umetnosti na globalnom nivou.

Saravak internacionalni horski festival predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svetu horske muzike, a učešće našeg sugrađanina doprinosi daljoj promociji Sremske Mitrovice i njenog kulturnog nasleđa. Očekujemo da će ovaj nastup otvoriti vrata novim saradnjama i unaprediti kulturnu razmenu između Srbije i Malezije.

Možda Vam se svidi i