Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje posetio Visoku školu strukovnih studija „Sirmijum“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici danas je posetio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Branko Markoski, povodom pokretanja novih studijskih programa. Njega je dočekao direktor škole, prof. dr Dejan Savičević.

Podsećamo, Visoka škola „Sirmijum“ će u narednoj školskoj godini po prvi put upisivati studente na programe strukovnih studija softverskog inženjerstva i poslovne ekonomije. Pored ovih novih programa, škola nastavlja obrazovanje na već postojećim studijskim programima za vaspitače dece predškolskog uzrasta i medicinske sestre/tehničare.

Prof. dr Branko Markoski je istakao značaj ove visokoškolske ustanove za region Srema i grad Sremsku Mitrovicu. „Ova visoka škola ima 570 studenata i kao grad koji je poznat po privlačenju investicija, Sremska Mitrovica dokazuje da je neophodno imati odgovarajuće obrazovne ustanove. Ako citiramo Nelsona Mandelu, koji je rekao da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, Sremska Mitrovica se savršeno uklapa u tu izjavu. Naš cilj je da privučemo što više kompanija koje će doći u gradove gde postoji visoko obrazovanje, i da što više studenata ostane u svom gradu,“ rekao je prof. dr Markoski.

Direktor škole, prof. dr Dejan Savičević, izrazio je zadovoljstvo zbog uspešne akreditacije novih programa. „Naša škola je uspela da ispuni sve kriterijume i standarde za akreditaciju dva nova studijska programa – softversko inženjerstvo i poslovna ekonomija. Očekujemo da ovi programi privuku veliki broj mladih iz regiona Srema, koji možda nemaju mogućnost da studiraju u velikim gradovima. Takođe, planiramo razvijanje kratkih studijskih programa koji će se fokusirati na implementaciju IT tehnologija u poljoprivredi i logistici,“ rekao je Savičević.

Visoka škola strukovnih studija „Sirmijum“ ima dugu tradiciju obrazovanja, koja traje već 62 godine. Pokretanje novih studijskih programa predstavlja važan korak ka unapređenju obrazovne ponude i prilagođavanju potrebama tržišta rada. Očekuje se da će ovi programi doprineti daljem razvoju regiona i omogućiti mladima iz Srema da steknu kvalitetno obrazovanje u svom rodnom gradu.

Možda Vam se svidi i