Pripremite se za KONKURS: Po 1,2 miliona dinara mladima za kupovinu kuće na selu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, Vlada je usvojila uredbe o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Za program kupovine seoskih kuća sa okućnicom opredeljeno je 500 miliona dinara i njime se podstiče ostanak i povratak mladih u sela.

Mistarstvo za brigu o selu dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom čija procenjena tržišna vrednost nepokretnosti ne može biti veća od 1.200.000 dinara, koliko iznosi i maksimalni iznos bespovratnih sredstava.

Seoskom kućom sa okućnicom u smislu Programa smatra se kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Subjekti koji mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su punoletni državljani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Tekst konkursa (2023) i uslove za učešće pročitajte OVDE.

Možda Vam se svidi i