Ponedeljak: Koncert beogradskog gudačkog kvarteta u koncertnoj sali muzičke škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 25. marta 2024. godine, u koncertnoj sali muzičke škole „Petar Krančević“ biće održan koncert Beogradskog gudačkog kvarteta. Početak koncerta je zakazan za 19 časova,

Beogradski gudački kvartet, prepoznatljiv po svojoj uspešnoj koncertnoj angažovanosti i širokoj medijskoj zastupljenosti, nastupao je u svim većim gradovima Srbije. Njihovo prisustvo bilo je zapaženo na brojnim međunarodnim festivalima poput BELEF-a, Kalemegdanskih sutona, Jeseni na Čukarici, Mokranjčevih dana, ali i na mnogim festivalima van granica Srbije kao što su Jesenske muzičke svečanosti u Skoplju, Barskom Ljetopisu i brojnim gostovanjima u Italiji, Nemačkoj i SAD-u.

Njihov repertoar obuhvata dela klasične literature za gudački kvartet, ali i savremene kompozicije, kao i dela drugih muzičkih žanrova prilagođenih kvartetskom izvođenju. Posebno se ističu njihove interpretacije dela srpskih autora, kako savremenih tako i dela iz bogate srpske muzičke baštine.

Članovi kvarteta su talentovani muzičari sa bogatim iskustvom: Nevenka Tatić i Vladimir Vasiljević na violinama, Ivana Gladović Erčić na violi i Dušan Stojanović na violončelu. Tokom svoje karijere, kvartet je ostvario niz trajnih snimaka za Radio-televiziju Srbije i izdao četiri CD-a, a podršku su dobijali od Sekretarijata za kulturu Beograda, Centra za muziku Kolarčeve zadužbine, Beogradskog kulturnog centra, Jugokoncerta, Madlenijanuma i mnogih drugih kulturnih institucija.

Možda Vam se svidi i