Ovako je Sremska Mitrovica obeležila Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja: Roze majice kao podrška žrtvama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je danas, 28. februara obeležen Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan roze majica.

U cilju borbe protiv vršnjačkog nasilja među školskom decom, održana je tribina u Sremskoj Mitrovici, koju su organizovali Gradskа upravа, Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, Školska uprava Novi Sad i Policijska uprava Sremska Mitrovica. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o problemu vršnjačkog nasilja i pružanje podrške u prevenciji istog.

Na tribini su se obratili predstavnici Školske uprave Novi Sad, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delikvencije MUP-a Srbije iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, kao i članovi Asocijacije učeničkih parlamenata. Takođe, prikazan je i dokumentarni film koji se bavi ovom tematikom.

Vršnjačko nasilje predstavlja ozbiljan problem u školama širom zemlje, te su ovakve tribine od izuzetnog značaja za podizanje svesti među školskom decom, roditeljima i nastavnicima. Osim toga, edukacija o prevenciji nasilja i pravilnom reagovanju na isto može doprineti stvaranju sigurnijeg i podržavajućeg okruženja za sve učenike.

Možda Vam se svidi i