Održano predstvljanje trećeg javnog poziva za realizaciju projekta za preduzetnike

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica -Danas je u Sremskoj Mitrovici održano predstavljanje javnog poziva, koje je okupilo brojne proizvođače sa teritorije Srema. Ovaj skup omogućio je proizvođačima da se upoznaju sa detaljima konkursa i uslovima apliciranja, dok će podršku i savete pružatiPoljoprivredna stručna i savetodavna služba Sremska Mitrovica.

Članica tima za realizaciju projekta, Ivana Antić

Treći javni poziv za Projekat za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini predstavlja priliku za poljoprivredne proizvođače da dobiju bespovratna sredstva i unaprede svoje poslovanje. Produženje roka za prijavu omogućava više vremena zainteresovanima da pripreme i dostave svoje aplikacije, što dodatno olakšava proces apliciranja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede produžio je rok za podnošenje prijava po Trećem javnom pozivu za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini do 29. februara 2024. godine.

Treći javni poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Ukupna vrednost sredstava za Treći poziv iznosi 750 miliona dinara, a poziv je namenjen prvenstveno agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište. Podnošenje prijava biće moguće isključivo onlajn putem sajta Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije www.scap.rs, kao i na sajtu Uprave za agrarna plaćanja www.uap.gov.rs.

Prijave na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja – Prijavite se.

Možda Vam se svidi i