Održan kviz „Šta znaš o Desanki Maksimović“ u OŠ „Branko Radičević“ Kuzmin

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U utorak, 30. aprila 2024. godine, u prostorijama Osnovne škole „Branko Radičević“ u Kuzminu održan je kviz pod nazivom „Šta znaš o…“, posvećen velikoj srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović.

Učenici su sa izuzetnim entuzijazmom i znanjem učestvovali u ovom događaju, pokazujući svoju ljubav prema književnosti i poštovanje prema delu Desanke Maksimović. Posebno se istakla Darija Josić, učenica III1 razreda, čiji je likovni rad proglašen najboljim. Osim toga, Darija i Sara Markovac iz ekipe broj 1 su odnijele pobedu u kvizu, demonstrirajući duboko razumevanje pesničkog opusa Desanke Maksimović.

Žiri, u sastavu Ankica Canjar i Maja Babić, imao je težak zadatak biranja najboljih, imajući u vidu izuzetno visok nivo znanja i angažovanost svih učesnika.

Učesnici kviza podeljeni su u dve ekipe:

Ekipa 1:

  • Darija Josić
  • Sara Markovac

Ekipa 2:

  • Jovana Sušić
  • Jovana Danilović

Organizacija kviza pripala je Biblioteci „Gligorije Vozarović“, a program su vodile Mirjana Delić i Mirjana Jovanović, pružajući učenicima i prisutnima jedinstveno i edukativno iskustvo posvećeno velikoj srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović.

Možda Vam se svidi i