Nedovoljno parking mesta za preko 33.000 registrovanih vozila

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica suočava se sa problemom parkiranja, koji pogađaju kako lokalno stanovništvo, tako i turiste koji posećuju ovaj grad. Radnim danima, potraga za slobodnim parking mestom gotovo je nemoguća misija, a situacija je postala posebno kritična sa povećanjem broja registrovanih automobila.

Grad je u prošloj godini imao oko 33.000 registrovanih vozila, što je znatno više nego što gradski kapaciteti za parking mogu podneti. Ukupno, u Sremskoj Mitrovici postoji 1.282 parking mesta.Po zonama, crvena od 344 mesta, zelena zone sa 211 mesta i žuta zona sa 727 parking mesta.

Pored zvaničnih parking zona, postoje i „divlje“ parking zone koje su često pretrpane već rano ujutru. S druge strane, saobraćajna infrastruktura ima ograničene mogućnosti za proširenje.

Na skriveno te vodim mesto – Ozon Media

Problemi sa parkiranjem ne pogađaju samo lokalno stanovništvo, već i turiste koji posećuju Sremsku Mitrovicu. Samo u 2023. godini, oko 10.000 turista posetilo je ovaj grad, mnogi od njih došli su sopstvenim automobilima. Parking prostor postao je nedovoljan za smeštaj ovih vozila, a gradske saobraćajnice su postale pretrpane.

Lokalni stanovnici dele svoja iskustva u vezi sa problemima parkiranja. Jedan stanovnik grada ističe da mu je potrebno i do 15 minuta da pronađe slobodno parking mesto, a situacija u centru grada je naročito kritična. Takođe, naglašava da problem stvaraju i vozači koji se nepravilno parkiraju.

Drugim rečima, problem parkiranja u Sremskoj Mitrovici postao je jedan od glavnih izazova, a gradske vlasti prepoznale su ga kao prioritet. Grad intenzivno radi na rešavanju ovog problema i razmatra niz opcija, uključujući mogućnost izgradnje garaže kod hale „Pinki“. S obzirom na sve veći broj vozila u gradu, unapređenje i proširenje parking kapaciteta postaće neophodno za bolje funkcionisanje saobraćaja i komfor stanovnika Sremske Mitrovice.

Vozači oprez: Nepropisno parkiranje može da vas košta! – Ozon Media

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Q 04.04.2024. - 8:57 am

…urbanisti su totalno podbacili…posebno sa ‘dozvolama’ za zgrade (koje nicu neverovatnom brzinom, a diskutabilnim kvalitetom gradnje..) u uzem i ‘sirem’ centru grada, gde pojedini stanari imaju po 2-3 automobila, jednostavno pretrpano je sa stambenim zgradama u centru sto jedino mogu da rese jednosmerne ulice, nikako novopostavljeni ‘stubici’ koji onemogucavaju ionako deficitaran prostor za parking, narocito u centru..

Odgovori
Predrag Rogulić 04.04.2024. - 4:24 pm

Zaboravili ljudi da idu peške.Pogospodilo se to,tri automobila u porodici ne daj bože da se prepešačikoja stotina metara peške.

Odgovori

Ostavi komentar