MUP: Zbog procedura Evropske unije duža zadržavanja na granicama

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP) izdalo je saopštenje u kojem objašnjava duža zadržavanja kamiona na izlazu iz zemlje, usmerenih ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj. Kako se navodi, ova zadržavanja nisu posledica postupanja nadležnih organa Srbije, već su rezultat procedura koje primenjuju strani pogranični organi.

Ministarstvo ističe da su strani organi, u skladu sa svojim nacionalnim i procedurama Evropske unije, prouzrokovali gužve u saobraćaju u blizini graničnih prelaza, produžavajući vreme čekanja na graničnu kontrolu. Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova je aktivno uključena u razmenu informacija sa susednim pograničnim organima kako bi se smanjila zadržavanja teretnih motornih vozila i ubrzao protok na graničnim prelazima.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije (AMSS), kamioni čekaju duže vreme na izlaznim terminalima prelaza Batrovci, Bezdan i Gradina. Na prelazu Batrovci i Bezdan, kamioni trenutno čekaju oko sedam časova, dok je na prelazu Gradina, u smeru ka Bugarskoj, vreme čekanja oko pet časova.

Možda Vam se svidi i