Kuglaški klub Srem ostvario važnu pobedu na teškom gostovanju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na kuglani u sklopu Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Kuli, odigrana je izuzetno značajna utakmica između Kuglaškog kluba Srem i Kuglaškog kluba Hajduk iz Kule, u kojoj, ekipa Sremaca, izašli kao pobednici.

Početak meča obeležio je blok u kojem su nastupili Ružecki Mario i Aleksa Jevremović iz ekipe Srema. Oba igrača ostvarila su po mali bod, dok je Ružecki vodio izuzetno neizvestan meč do samog kraja, uspevši osvojiti bod za svoju ekipu. Mladi igrač Srema, Aleksa, takođe je uspeo bez većih problema ostvariti bod, postavivši ekipu u vođstvo od 2:0.

Drugi blok, u sastavu Bežanović Bogoljub i Kadar Bojan, doneo je delimičan uspeh domaćinima. Bojan Kadar se istakao borbom i osvojio je pristojan bod, dok je Bežanović, suočen s koncentracionim problemima, zamenjen od strane Pavlića, koji je, uprkos prehladi, uspeo da sačuva bod za svoju ekipu. Rezultat posle drugog bloka bio je 3:1 u korist gostujuće ekipe.

U poslednjem bloku, Kovačić Predrag i Boris Lukač suočili su se sa izuzetno kvalitetnim igračima Hajduka iz Kule. Kovačić je morao da pokaže izvanredno kuglaško umeće kako bi doneo bodove svojoj ekipi, ostvarivši fantastičan rezultat od 621 srušenih čunjeva. Sa ukupnom razlikom od 21 čunja, Srem je odneo pobedu rezultatom 6:2.

Pobedom Sremci započinju prolećni deo prvenstvo na gostujucem terenu, značajan rezultat za ekipu pred nastavak takmičenja.

Napomenuto je da su Kovačić i Ružecki proglašeni najboljom šestorkom ovog kola. Takođe, Mario Ružecki izborio se za učešće u pojedinačnom prvenstvu Vojvodine, dok su mladi takmičari Tadija Stracenski i Iva Marinković izuzetno uspešni u mlađim kategorijama.

Mario Ružecki kao petoplasirani igrac Zone Srem izborio se plasmanom, na takmičenje kvalifikacije Prvenstva Vojvodine, gde najboljih 8 igrača ide dalje na prvenstvo Srbije. Takođe Kuglaški klub Srem iz Sremske Mitrovice ima dva mlada takmičara,Tadija Stracenski koji osvaja zapažene rezultate u mlađim kategorijama za dečake i Iva Marinković u mlađim kategorijama za devojčice, koja se već okitila bronzom na predhodnom prvenstvu Srbije, visoko je plasirana na pojedinacnim tabelama, što govori da je potencijalna reprezentativka Srbije u kuglanju. Dva mlada takmičara Srema su izuzetno posvećena sportu, redovno treniraju i zalažu se na treninzima, što doprinosi njihovom razvoju i veoma dobrim rezultatima. Za ova dva Mitrovačka bisera u takmičarakom kuglanju, veliki doprinos svemu i velike zasluge idu na racun trenera Kovačić Predraga, koji predano i vredno radi sa njima.

Možda Vam se svidi i