MUP SRBIJE Ne nasedajte na SMS poruke, reč je o PREVARI

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon novog talas lažnih poruka građanima o, navodno, prispelim pošiljkama odnosno isplatama, na Fejsbuk stranici oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova i upozorilo građane da ne nasedaju na prevaru.

Foto: MUP Srbije

„Ukoliko dobijete SMS ili imejl poruku u kojoj se od vas traži „ažuriranje” ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvarajte linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupaju u komunikaciju sa pošiljaocim

Reč je o „fishing” porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Lične podatke na internetu delite samo u izuzetnim slučajevima i to kada prethodno proverite validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju“, navode iz MUP-a Srbije.

Možda Vam se svidi i