Mitrovački Brioni se spremaju za letnju sezonu: Šta nas očekuje ovog leta u Sremskoj Mitrovici?

Od strane Ozon
1 komentar

 

Sremska Mitrovica – Jedno od omiljenih mesta za relaksaciju i odmor u Sremskoj Mitrovici, popularni Brioni, polako se uređuje za predstojeću kupališnu sezonu. Plan uređenja će biti tačno utvrđen na sednici Skupštine grada koja će se održati u petak, 24. maja.

Manje hlada, više bezbednosti

Prošlogodišnja superćelijska oluja prouzrokovala je značajnu štetu na drveću oko plaže, što je dovelo do uklanjanja određenih stabala. Ove godine posetiocima plaže biće na raspolaganju manje hlada, ali iz Turističke organizacije Grada poručuju da je bezbednost na prvom mestu. Stabla su orezana do zdravog dela kako bi se osigurala visoka bezbednost kupača i posetilaca.

Pored standardnih sadržaja koji su aktuelni svake letnje sezone, ove godine plaža će imati i turistički info centar. Ove godine će biti aktuelan kutak za najmlađe sa raznovrsnim dešavanjima tokom cele sezone. Ponovno će biti održana manifestacija „Leto na Savi“, koja će uključivati otvoreni bioskop i OCR trku, čije su prošlogodišnje realizacije bile vrlo uspešne.

Nacrt programa za održavanje i uređenje gradske plaže za 2024. godinu predviđa sledeće aktivnosti:

  • Vidno obeležavanje prostora: Jasno definisanje zona za kupanje, odmor i rekreaciju.
  • Uređenje pešačkih staza: Obezbeđenje prohodnih staza radi lakšeg pristupa korisnicima.
  • Opremanje kabina, tuševa i česmi: Osiguranje dovoljnog broja kabina za presvlačenje, tuševa i česmi sa pijaćom vodom.
  • Redovno održavanje objekata: Održavanje kabina i drugih objekata kako bi se očuvala njihova funkcionalnost i estetski izgled.
  • Dežurstvo spasilačke službe i prve pomoći: Organizacija dežurstva tokom radnog vremena plaže.
  • Kontrola kvaliteta vode: Redovna kontrola hemijske i bakteriološke ispravnosti vode tokom sezone.
  • Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija: Redovno sprovođenje ovih mera radi održavanja higijenskih standarda.

Kupališna sezona će trajati od 10. juna do 10. septembra, a radno vreme kupališta biće od 10:00 do 20:00 časova. Korišćenje gradske plaže biće besplatno za sve posetioce.

Trenutno se radi na uređenju same obale.

Radovi na uređenju Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici uveliko su u toku, a ukoliko uslovi budu povoljni kupališna sezona biće otvorena do 10. juna. Nakon uređenja plaže sledi tehnički prijem šetališnog dela i tehnički prijem i kupališnog dela.

 I ove godine pesak na plaži “Brioni”

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, poznata kao Brioni, oduvek je bila omiljeno mesto stanovnika Sremske Mitrovice tokom leta. Bio je to mesto za opuštanje, uživanje i razonodu, a njegova popularnost nastavlja da raste zahvaljujući širokom spektru dostupnih sportskih, rekreativnih i ugostiteljskih objekata. Kao jedna od najlepših plaža u Srbiji, nudi bogatu lepezu aktivnosti za odrasle i decu. Ulaz na plažu je besplatan, a otvorena je za sve stanovnike grada i okoline. Pored prostrane plaže, koja može da primi do 5.000 ljudi, tu su i fudbalski, odbojkaški i košarkaški tereni, kao i nekoliko restorana i kafića. Spasioci obezbeđuju bezbednost kupača tokom celog dana, a medicinske usluge su dostupne na licu mesta.

Šta nas sve očekuje tokom leta u Sremskoj Mitrovici?

Sremska Mitrovica će u avgustu postati centar festivalskih i koncertnih dešavanja, gde će biti domaćin raznovrsnih događaja, od međunarodnih festivala do koncerata i proslava vina. Grad će biti prepun kulturnih aktivnosti, nudeći neprekidan doživljaj zabave za svoje stanovnike i posetioce.

U velikom stilu počinje mesec jun, otvaranje plaže 10. juna, a u toku leta osim raznih dešavanja na Gradskoj plaži i uživanju u letu, grad Sremska Mitrovica je i domaćin dugo očekivane smotre folklora, koju Mitrovčani željno iščekuju. Ovaj festival, koji se održava u prvoj polovini avgusta, predstavlja bogato kulturno nasleđe regiona i privlači učesnike i gledaoce iz bliže i dalje okoline.

Sremska Mitrovica će i ove godine biti domaćin popularnog festivala „Art Front„, koji će se održati na hipodromu. Iako izvođači još uvek nisu poznati, organizatori obećavaju bogat i raznovrstan program.

Festival „Art Front“ je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Sremskoj Mitrovici, privlačeći ljubitelje umetnosti i muzike iz cele zemlje. Organizacija je trenutno u punom jeku, a kako leto stiže tek u junu, ima dovoljno vremena za finalizaciju detalja i objavu liste izvođača.

Prošlogodišnji festival je bio veoma uspešan, sa raznovrsnim muzičkim i umetničkim programima koji su privukli veliki broj posetilaca. Ove godine, organizatori planiraju da nadmaše prošlogodišnja očekivanja sa još više sadržaja i aktivnosti.

Festivala vina, proslave vinogradarske i vinarske tradicije ovog kraja, dešava se u avgustu i privlači posetioce iz svih krajeva Srbije. Ovaj festival okuplja vinarije iz okruženja, goste iz dalekih zemalja i poznavaoce vina, nudeći priliku da uživaju u vrhunskim vinima i iskuse ukuse regiona. Festival vina stvara prazničnu atmosferu, uz živu muziku, kulinarske užitke i radosna druženja koja pokazuju duh grada.

Jedan od vrhunaca meseca je međunarodno priznati Srem folk fest. Ovaj događaj, koji se održava u avgustu, dočekuje učesnike iz celog sveta, prikazujući različite narodne tradicije i zadivljujuće nastupe. U organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, Srem folk fest se pridržava najviših standarda Međunarodnog saveta organizacija za festivale folklora (CIOFF). Festival se održava na bini na otvorenom, usred veličanstvenih rimskih ruševina Žitnog trga, stvarajući jedinstven i očaravajući ambijent.

Leto u Sremskoj Mitrovici nudi kulturno iskustvo bez premca, gde grad oživljava živahnom energijom festivala, koncerata i očaravajućeg Festivala vina. Vreme je za lokalno stanovništvo i posetioce da se urone u bogatu tradiciju, umetničke izraze i ukuse koje grad može da ponudi.

To nije sve, organizacija leta u Sremskoj Mitrovici uveliko je počela. Nama ostaje još samo nekoliko nedelja do potpunog letnjeg doživljaja u gradu na Savi, a ostala dešavanja ćemo objavljivati na vreme. Očekuje se niz manifestacija koje će obogatiti kulturni i zabavni život grada tokom celog leta.

Jedno je sigurno – ovo leto u Sremskoj Mitrovici se ne sme propustiti. Pripremite se za nezaboravno leto puno umetnosti, muzike i dobre zabave!

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Blues.... 23.05.2024. - 7:16 pm

Sve je to divno ,ali šta bi sa Blues Jazz festom…..Postoji tradicija mislim već 18 godina ….bilo bi lepo to nastaviti zbog Marina ….zaslužio je.

Komentari su zatvoreni.