Međunarodni festival poezije mladih pesnika „Mašta i snovi” u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmijumart“ organizuje Međunarodni festival poezije mladih pesnika „Mašta i snovi” koji će se održati u petak, 31. maja 2024. godine, s početkom u 18 sati, u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare — Sirmijum (Pedagoška akademija).

Pokrovitelj Festivala je Grad Sremska Mitrovica, dok je organizator Centar za kulturu „Sirmijumart”. Generalni sponzor „Mašte i snova” je Turistička agencija „UNO TRAVEL” iz Sremske Mitrovice, a dugogodišnji prijatelji Festivala su Književna zajednica Sremska Mitrovica i Umetnički studio „Kardaš Art”.

Cilj Festivala je afirmacija i dalji razvoj stvaralaštva mladih pesnika, učenika osnovnih i srednjih škola. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za mlade talente da pokažu svoje literarne veštine, razmene ideje sa vršnjacima i dobiju podršku za svoje buduće stvaralačke poduhvate.

Na Festivalu će se predstaviti mladi pesnici iz raznih krajeva, a njihovi stihovi biće ocenjivani od strane stručnog žirija sastavljenog od renomiranih književnika i profesora. Najbolji radovi biće nagrađeni, a učesnici će imati priliku da se uključe u različite radionice i predavanja koja će im pomoći u daljem literarnom razvoju.

Možda Vam se svidi i