Kompanija „Modine“ otvorila novi pogon i pokrenula novu proizvodnu liniju u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Sremskoj Mitrovici kompanija „Modine“ svečano otvorila novi pogon i pokrenula nove proizvodne linije. Otvaranju ovog značajnog proizvodnog kapaciteta prisustvovali su predstavnici uprave kompanije, ambasador SAD u Republici Srbiji Nj.E. Kristofer Hil, mandatar za sastav Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

U prisustvu brojnih zvanica, mandatar za sastav nove Vlade, Miloš Vučević, i ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil, svečano su otvorili novi proizvodni pogon u Sremskoj Mitrovici. Pogon se prostire na 16.000 kvadratnih metara i ima za cilj stvaranje novih radnih mesta u ovom gradu.

Razvojna agencija Srbije dodelila je kompaniji „Modine SRB“ subvenciju od 1,68 miliona evra sa uslovom da zaposli najmanje 330 novih radnika na neodređeno vreme do 2025. godine.

Prema ugovoru potpisanom između direktora kompanije Gvido Inoćenti i tadašnjeg ministra privrede, sredstva su namenjena proširenju kapaciteta za proizvodnju elektromagnetnih navoja, hladnjaka i premaza. Ovi proizvodi se koriste u klima uređajima, transportu, skladištenju hrane i drugim industrijskim procesima.

Kada je kompanija „Modine SRB“ podnosila zahtev za subvencije 19. decembra 2022. godine, imala je 448 zaposlenih. Od tog broja, 260 radnika imalo je ugovor na neodređeno vreme, dok je 188 radilo na određeno vreme.

Sredstva za subvencije će biti isplaćena u tri tranše. Prva tranša, u iznosu od 610.858 evra, planirana je za ovu godinu, nakon što kompanija dokaže da je uložila više od sedam miliona evra i zaposlila 80 novih radnika na neodređeno vreme. Druga tranša, u iznosu od 711.098 evra, biće isplaćena u 2025. godini, pod uslovom da kompanija uloži 5,68 miliona evra i zaposli 150 novih radnika na neodređeno vreme. Treća tranša, vredna 359.922 evra, biće isplaćena u 2026. godini, uz potvrdu da je kompanija investirala 1,8 miliona evra i zaposlila dodatnih 100 radnika na neodređeno vreme.

Kao što je uobičajeno u domaćim subvencijama, „Modine SRB“ se obavezala da će svaki zaposleni primati platu koja je 20% veća od minimalne. Takođe, kompanija će omogućiti studentima i učenicima srednjih škola da obavljaju praksu u njihovim prostorijama.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović sa predstavnicima kompanije dočekala je predstavnike uprave, a nakon srdačnog dočeka održan je neformalni sastanak na kojem je razmotrena buduća saradnja i planovi za dalji razvoj kompanije u Sremskoj Mitrovici.

Posle neformalnog sastanka, domaćini i gosti su obišli novu halu u kojoj će biti smeštene nove proizvodne linije. Svečano je puštena u rad nova proizvodna linija, čime je kompanija „Modine“ zvanično započela sa radom u svom proširenim kapacitetima.

„Ovo je značajan dan ne samo za kompaniju ‘Modine’ već i za celu zajednicu Sremske Mitrovice. Ovaj pogon i nove proizvodne linije predstavljaju ogroman korak napred u razvoju kompanije i otvaranju novih radnih mesta. Grad Sremska Mitrovica je ponosan što je domaćin ovakvom investicionom poduhvatu i radujemo se daljoj saradnji sa kompanijom ‘Modine’“, izjavila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Kompanija „Modine“ je globalni lider u proizvodnji različitih termalnih rešenja i deluje u preko 20 zemalja širom sveta. Ovim proširenjem kapaciteta, kompanija potvrđuje svoju posvećenost tržištu i očekuje se da će dodatno unaprediti svoju proizvodnju i prisutnost na tržištu. Novi pogon fabrike Modine u Sremskoj Mitrovici otvoren je 2019. godine.

Zvanično otvoren novi proizvodni pogon kompanije „Modine“ – Ozon Media

Modine je globalni lider u proizvodnji industrijskih izmenjivača toplote i rashladnih uređaja, pre svega u auto-industriji.

Ovim proširenjem kapaciteta, kompanija potvrđuje svoju posvećenost tržištu i očekuje se da će dodatno unaprediti svoju proizvodnju i prisutnost na tržištu. Ova američka kompanija u Sremskoj Mitrovici posluje skoro 10 godina. Saradnja je počela u maju 2014. godine potpisivanjem Ugovora o preuzimanju objekta između kompanije “LUVATA” I “MIV 2 Invest”.

Možda Vam se svidi i