Zvanično otvoren novi proizvodni pogon kompanije „Modine“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Sremskoj Mitrovici i zvanično otvoren novi proizvodni pogon američke kompanije „Modine“.

Otvaranju su prisustvovali premijerka Republike Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Vladimir Sanader, direktor kompanije „Modine Srb“ Dejan Nestorović, potpredsednica kompanije Laura Puntin i zamenik ambasadora Sjedinjenih američkih država Gabriel Escobar.

“Najnoviji podaci govore da je nezaposlenost u Gradu Sremska Mitrovica već ispod 6% i to je podatak koji je svakako za pohvalu, činjenica je da je problem sa zapošljavanjem znatno smanjen u odnosu na nekoliko godina ranije. Na lokalnoj samoupravi je sada da obezbedi dalje investicije, da formira nove radne zone i širi postojeće, da omoguće investitorima koji već posluju ovde da unapređuju i povećavaju svoju proizvodnju i na to ćemo se fokusirati u narednom periodu. S obzirom na to da će grad imati autoputeve sa svih starana očekujemo sve više i logističkih centara koji će imati manje zaposlenih, li će imati jedan izuzetan značaj za privredu“, rekao je prilikom otvaranja novog pogona gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

U novi proizvodni pogon kompanije „Modine“ investirano je oko million evra, a biće zaposleno za sada 45 novih radnika. Plan je, kako najavljuju iz uprave ove kompanije, da u narednom periodu, kada pogon bude radio punim kapacitetom u njemu zaposlenje nađe 150 radnika. Trenutno kompanija koja se bavi proizvodnjom izmenjivača toplote zapošljava 270 ljudi.

Možda Vam se svidi i