Karate: Sremska Mitrovica osvajač 9 Medalja na školskom Prvenstvu Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, Sportski centar u Inđiji bio je poprište izuzetnog sportskog događaja – Školskog prvenstva Vojvodine u karateu za osnovne i srednje škole u katama i borbama. Više od 600 takmičara iz 150 škola učestvovalo je u ovom nadmetanju, donoseći uzbuđenje i sportski duh na svakom koraku.

Među školama koje su se istakle na ovom takmičenju su i osnovne i srednje škole iz Sremske Mitrovice, koje su predstavljali talentovani karatisti pod mentorstvom Ive Vinkovića. Njih 24 iz karate kluba „Srem“ ponosno su poneli 9 medalja, demonstrirajući izuzetno umeće i predanost svom sportu.

Nastupilo je 24 takmičara iz karate kluba Srem koji su osvojile 9 medalja i to 2 zlata 3 srebra i 4 bronze. Zlato je osvojila: – Dunja Berežni devojčice III i IV razred O.Š – Anđela Perovic devojčice VII i VIII razred O.Š Srebro su  osvojile: -Helena Malbašic devojčice VII i VIII razred O.Š – Uroš Trumic dečaci III i IV razred O.Š – Sara Starčevic devojčice I i II razred S.Š Bronzu su osvojili: – Miona Muric  devojčice VII i VIII razred O.Š – Dunja Pavlovic devojčice III i IV razred O.Š – Željko Mošic dečaci III i IV razred O.Š – Dušan Savić dečaci III i IV razred O.Š

Osvajači medalja su ostvarili plasman na Školsku olimpijadu Srbije koja se održava u maju mesecu u Novom Sadu.

Ovi hrabri osvajači medalja sada su na putu ka Školskoj olimpijadi Srbije, koja će se održati u maju u Novom Sadu. Njihovi uspesi na regionalnom nivou samo su korak ka većim izazovima i prilikama za pokazivanje svog talenta i veštine u nacionalnom okruženju.

Možda Vam se svidi i