Izložba „Žene planine“ u Muzeju Srema: Prikaz Ženskih (Auto)portreta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 17. maja u 19 časova, Muzej Srema otvara svoja vrata za izložbu „Žene planine“, koja će predstaviti dvadeset pet umetničkih dela ženskih (auto)portreta nastalih u drugoj polovini 20. veka. Izložba će se održati u Svečanoj Sali Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici.

Delovi ove jedinstvene kolekcije pripadaju privatnoj zbirci porodice Bogdanović iz Sremske Mitrovice, a autori su neki od najznačajnijih predstavnika srpskog i jugoslovenskog modernizma, kao što su Petar Omčikus, Mladen Srbinović, Ljubica Cuca Sokić, Lazar Vozarević i drugi. Pored ovih dela, izloženo će biti i pet umetničkih dela iz zbirki Muzeja Srema koja simbolično reflektuju izabranu temu.

„Žene planine“ istražuje temu ženske figure i identiteta kroz prizmu umetničkih portreta, nudeći posetiocima dublji uvid u složene odnose između umetnosti, ženskog tela i okruženja.

Izložba će biti otvorena za posetioce sve do 10. juna, pružajući priliku svim ljubiteljima umetnosti da uživaju u delima koja odišu kreativnošću, emotivnom snagom i intimnim prikazima ženske lepote i snage.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar