Iz SMRSKANE KABINE IZVUČEN VOZAČ: Vatrogasac Ivan spasio čoveka na autoputu kod Beške

Od strane Ozon
0 komentar

Na autoputu Beograd – Novi Sad kod mosta Beška, saobraćajna nesreća zahtevala je hitnu intervenciju Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad. Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasno – spasilačke brigade Novi Sad sprečena je još jedna tragedija. Naime, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila juče oko 11 časova na autoputu Beograd – Novi Sad na mostu kod Beške, vatrogasci su spasili muškarca starog 45 godina koji je ostao zarobljen u smrskanoj kabini kamiona.

Pripadnici ove službe, uključujući i Ivana Berusa, uspeli su spasiti muškarca od 45 godina, zarobljenog u potpuno uništenoj kabini kamiona, piše Blic

Nesreća se dogodila oko 11 časova, uključujući dva kamiona i jedan automobil. Berus i petoro njegovih kolega hitno su reagovali, pružajući pomoć povređenom vozaču, čija je kabina bila potpuno smrskana nakon sudara.

„Naša brza reakcija sprečila je potencijalno gore scenario. Bezbednost je bila prioritet, a vozač je bio zarobljen između karoserije i volana koji mu je pritiskao stomak i grudni koš“, izjavio je Ivan Berus, ističući da je tim jednostavno radio svoj posao.

 U saobraćajki su učestvovala dva kamiona i jedan automobil. Jedan kamion je udario u drugi i smrskao kabinu u kojoj je ostao zarobljen vozač. Brzo smo obezbedili kamion da slučajno ne bi došlo do zapaljivanja a zatim smo pristupili spasavanju. Nije nam preostalo ništa drugo nego da razvalimo vrata ali smo tada videli da su noge vozača zaglavljene između karoserije i volana koji mu je pritiskao stomak i grudni koš.

Kaže da su on i kolege tokom višegodišnjeg iskustva imali sličnih situacija ali da je svaka intervencija posebna na svoj način te da se svaki put posla prihvataju sa maksimalnom pažnjom u želji da što pre spasu unesrećenu osobu i da je ne povrede još više.

– Morali smo dobro da razmislimo kako da što pre izvučemo čoveka i pružimo mu pomoć a da ga slučajno ne povredimo još više. Kolege su se zavukle u kabinu kako bi što bolje sagledale situaciju i u kakvom je položaju povređeni. Shvatili smo da je najbolje da onesposobimo sedište u kojem je bio a zatim smo ga povukli i sklonili dok su se kolege u isto vreme zavukle u kabinu i prihvatile povređenog vozača a zatim smo ga premestili na nosila hitne pomoći koja je već stigla i čekala da čoveku pruži prvu pomoć – objasnio je skromni vatrogasac koji je sa kolegama spasao vozača.

Zahvaljujući iskustvu, vatrogasci su pažljivo pristupili situaciji, osiguravajući da intervencija bude uspešna, ali i da ne izazove dodatne povrede.

„Naše kolege su brzo reagovale, razumevajući situaciju u kabini. Uklonili smo sedište, pa smo pažljivo izvukli povređenog vozača. Hitna pomoć je bila već na licu mesta i odmah mu pružila neophodnu medicinsku pomoć“, objašnjava Berus.

Dr. Nikolina Marić iz novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć potvrdila je da je muškarac, svestan, prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku.

Blic

Možda Vam se svidi i