In Memoriam: Nada Petrović (05.11.1954 – 03.04.2024)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas sa tugom u srcima javljamo da nas je napustila draga profesorica sociologije Mitrovačke Gimnazije, Nada Petrović, rođena 05.11.1954.

Nada je svoju akademsku karijeru započela i završila na fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, gde je stekla diplomu iz sociologije. Tokom svoje bogate karijere, Nada je bila redovan nastavnik ne samo u Mitrovačkoj Gimnaziji već i u srednjim školama Ekonomskoj i Hemijsko-tehnološkoj. Pored sociologije, sa strašću je predavala i predmete kao što su marksizam, filozofija, ustav i pravo građana.

Nada će zauvek ostati upamćena među svojim đacima i kolegama kao izuzetno dobar čovek, izvrstan profesor i posvećeni razredni starešina. Njen profesionalni pristup i poštovanje pedagoških principa u vaspitno-obrazovnom radu ostavili su neizbrisiv trag u životima mnogih generacija učenika.

Prijatelji, kolege i bivši đaci će je pamtiti po njenom entuzijazmu, posvećenosti i neumornom radu sa mladima, te kao osobu koja je znala da inspiriše i podstiče na uspeh.

Počivala u miru, draga Nado. Tvoj doprinos obrazovanju i vaspitanju ostaje trajna inspiracija za sve nas.

Sahrana će se obaviti 6. aprila u 12 časova na Novom groblju u Mačvanskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i