Humanitarno udruženje „Tiho zvono“ donelo osmeh najmlađima u bolnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Humanitarno udruženje „Tiho zvono“ iz Sremske Mitrovice, zajedno sa „Bankom hrane Vojvodina“, danas je organizovalo posetu Opštoj bolnici Sremska Mitrovica u cilju donošenja radosti najmlađim pacijentima Dečijeg odeljenja povodom Vaskrsa i vaskršnjih praznika.

U okviru ove akcije, članovi udruženja su zajedno sa učenicima veronauke mitrovačkih škola posetili bolnicu i uručili pakete slatkih i slanih proizvoda najmlađima, pružajući im tako trenutke radosti i osmeha u vreme boravka u bolnici. Ovo već tradicionalno druženje, organizovano je pod vođstvom veročitelja Stefana Nedića, koji ističe da je cilj akcije podsticanje stanovništva na humanost, saradnju i empatiju, posebno tokom prazničnih dana i vaskršnjeg posta.

„Cilj akcije je da podstaknemo najviši mogući broj našeg stanovništva da u toku prazničnih dana i vaskršnjeg posta, budu ne samo humani nego i uvek otvoreni za saradnju i empatiju, jer kako kažu reči Svetog pisma – Blaženije je davati nego prihvatati – reči su veroučitelja Nedića

„Blagoslovenije je davati nego prihvatati“, reči su koje su nadahnule ovu akciju, naglašava Nedić, ističući važnost deljenja i brige o drugima u duhu verskih principa.

Pored poklona za decu na Dečijem odeljenju, udruženje je obezbedilo i vaskršnje poklone za Odeljenje psihijatrije, u vidu sredstava za ličnu higijenu i kućne hemije, kako bi i pacijentima na ovom odeljenju pružili podršku i radost tokom praznika.

Ova lepa inicijativa udruženja „Tiho zvono“ i „Banka hrane Vojvodina“ pokazuje snagu zajedništva i humanosti u lokalnoj zajednici, te podseća na važnost brige o onima kojima je podrška najpotrebnija, posebno u vreme praznika.

Možda Vam se svidi i