Humanitarna večera u Sremskoj Mitrovici prikupila 880.000 dinara za obolelu decu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici, u restoranu Santa, održana je humanitarna večera koja je prikupila 880.000 dinara za pomoć oboleloj deci. Događaj je održan 8. maja, okupivši Mitrovčane u znak podrške i solidarnosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Na ovoj emotivnoj večeri, Teodori Matić, devojčici koja se bori sa cerebralnom paralizom, uručen je ček na iznos od 440.000 dinara. Istu sumu dobio je i Srđan Jovanović, prevremeno rođena beba. Roditelji ovih hrabrih mališana su iskazali svoju zahvalnost, ističući da će prikupljena sredstva omogućiti dalje terapije, lekove i tretmane koji su neophodni za njihovo ozdravljenje.

Inicijativa za ovu plemenitu akciju potekla je od Aleksandra Ilića, osnivača Udruženja mladih kuvara Junior Chefs Club-a. Ilić je izrazio nadu da će ova večera postati samo početak serije humanitarnih akcija koje će zajednica organizovati u budućnosti.

„Teško je pronaći prave reči“, izjavio je Dejan Ljevnaić, vlasnik restorana Santa, „ali nadam se da ćemo ovom akcijom pokrenuti i druge ljude da pomognu nekome i da ne misle samo na sebe. Iznos nije bitan, važno je da smo pomogli, da smo ih prihvatili i da znaju da nisu sami.“

Mitrovčani su se ujedinili u duhu Uskrsa, praznika koji simbolizuje novo rađanje i preporod, kako bi prikupili što više sredstava za obolelu decu. Večera je bila praćena muzičkim programom kvarteta Maestre, a svi prisutni su imali priliku da uživaju u četiri izuzetna jela uparena s vinima vinarije Erdevik.

Tokom ove humanitarne večeri, poznate mitrovčanke su uveličale događaj svojom muzikom. „Maestre“, četiri talentovane dame, svojim izvođenjem dodale su poseban ton večeri, doprinoseći atmosferi zajedništva i solidarnosti. Njihov doprinos nije bio samo muzički, već je dodatno obogatio celokupno iskustvo prisutnih, naglašavajući važnost zajedništva u podršci onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pozivamo sve ljude velikog srca da nastave niz dobrih dela duhom darivanja, podržavajući Teodoru Matić i Srđana Jovanovića u njihovoj borbi za bolje sutra. Ako želite da doprinesete njihovom putu ka ozdravljenju, možete poslati SMS na odgovarajuće brojeve ili uplatiti donaciju na navedene račune. Svaka mala gesta može napraviti veliku razliku u njihovim životima

Teodora Matić – Za Teodorino bolje sutra SMS 490 na 3030 (cena poruke je 200 dinara) ili na dinarski račun 160-0000000503244-52 Srđan Jovanović – Za Srđanov korak SMS 90 na 2407 (cena poruke je 200 dinara) ili na dinarski račun 160-471457-62.

Možda Vam se svidi i