Emotivno oproštajno pismo učenika „Bajićeve“ škole u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Maturanti  OŠ “Slobodan Bajić Paja” kraj osnovne škole obeležili su na malo drugačiji način. Ovi đaci su odlučili da završetak osmog razreda obeleže i pismom za direktoricu škole.

Svojoj direktorici, Mariji Han, uputili su emotivno pismo u kojem su izrazili zahvalnost za sve što je učinila za njih tokom njihovog školovanja.

U njemu su oni naveli kako su uvek mogli da kažu ono što njih muči, ali i dodaju da su zahvalni jer su njihovi „nestašluci“ često bili opravdani.

Draga Marija,

Vi za nas niste samo direktor; vi ste neko kome smo mogli reći ono što nas muči. Hvala Vam što ste srcem i dušom pokušali da razumete i opravdate sve naše luckaste, smešne ideje, nestašluke, igre i dane. Oplemenili ste naš prostor za učenje, dali nam snagu i volju da slušamo, učimo, volimo. Naučili ste nas da praštamo, i onda kada je to bilo teško; da iza svakog neprijatnog trenutka dolazi po jedan prijatan. Biti, znači verovati. Naučili ste nas da verujemo u sebe kao što ste vi verovali u nas. U dubini vaših plavih očiju ogleda se dobrota koja drugima daruje ljubav i sreću. Hvala Vam!

Marija Han bila je vidno dirnuta iskrenim rečima svojih učenika. „Ovo je zaista poseban trenutak za mene. Drago mi je što sam mogla da budem deo života ove sjajne dece i da pružim podršku kada je za to bilo potrebno. Verujem da ćete svi dečaci i devojčice naše škole postići velike stvari u životu,“ izjavila je Han sa suzama u očima.

Ovaj emotivni oproštaj podseća na ključnu ulogu koju učitelji i školsko osoblje igraju u životima mladih ljudi. Kroz svoje svakodnevne napore, oni ne samo da podučavaju, već i inspirišu, podržavaju i oblikuju buduće generacije.

Možda Vam se svidi i