Državne medalje za plivača Boška Đekića

Od strane Ozon
0 komentar
Sremska Mitrovica – Plivač Boško Đekić, član Plivačkog kluba SREM iz Sremske Mitrovice, ostvario je izvanredan uspeh na „Letnjem državnom prvenstvu Srbije“ u plivanju za pionire do 12 godina, održanom 8. i 9. jula u Beogradu. Boško je plivao u četiri discipline i osvojio četiri državne medalje, čime je postao jedan od najuspešnijih mladih plivača iz Srema.

U disciplini 50 metara kraul, Boško je postao državni prvak sa neverovatnim vremenom od 28.17 sekundi. Pored toga, osvojio je tri srebrne medalje u disciplinama 100 metara kraul, 100 metara leđno i 200 metara mešovito. Ovo je najveći uspeh ikada postignut od strane jednog plivača iz Srema na državnom nivou.

Podsećamo, Boško je pre nepunih mesec dana osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju na pokrajinskom takmičenju, a u maju je osvojio zlato na Školskoj olimpijadi Srbije. Tokom ove godine, Boško je osvojio ukupno 28 zlatnih, 9 srebrnih i 1 bronzanu medalju na međunarodnim takmičenjima.

Ovi rezultati su dokaz da Plivački klub SREM, pod vođstvom trenera Dragana Čudića i njegovog tima, ulaže veliki trud i rad u obuci mladih plivača. Posebne zasluge za Boškov uspeh pripadaju treneru Igoru Španoviću, koji svakodnevno trenira sa Boškom i pomaže mu da dostigne vrhunske rezultate.

Klub je obezbedio dodatne treninge i stimulacije u vidu novčanih nagrada za talentovanu decu koja ostvaruju zapažene rezultate na pokrajinskim i državnim takmičenjima, što dodatno motiviše mlade plivače da postignu vrhunske rezultate.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar