Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica: Umetnost i talenat na delu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, 26. April 2024. – U četvrtak, 25. aprila, Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica organizovao je spektakularno predstavljanje svog doma kroz kulturno-umetnički program, koji je održan u pozorišnoj sali OŠ „Jovan Popović“.

Ovaj događaj okupio je brojne posetioce koji su imali priliku da uživaju u raznolikom programu koji su pripremile različite sekcije doma. Predstavljeni su folklor, muzička, recitatorska, literarna i dramska sekcija, a prisutni su imali priliku da vide i čuju vrhunske talente koji su učestvovali na pokrajinskom susretu srednjoškolskih domova.

Poseban trenutak večeri bio je kada je dramska sekcija izvela predstavu „Srednjoškolci trče počasni krug“, po motivima teksta „Telemanija“ Ane Vukalović. Ova predstava osvojila je prvo mesto na pokrajinskom susretu, a sada će se takmičiti na republičkoj domijadi koja će se održati 11. maja u Novom Sadu.

Svečanom događaju prisustvovali su brojni učenici, nastavnici, roditelji i građani Sremske Mitrovice, a atmosfera je bila puna pozitivne energije i uzbuđenja. Ovo je još jedan primer kako se kroz kulturne i umetničke aktivnosti razvijaju talenat i kreativnost mladih ljudi, te kako se promoviše kultura i umetnost u lokalnoj zajednici.

Možda Vam se svidi i