Danas sunčano i toplije: Temperatura 20 stepeni, kakvo nas vreme očekuje za vikend? 

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon hladnijeg i prohladnog perioda koji je obilovao temperaturama ispod proseka, stanovnici Sremske Mitrovice i okoline konačno mogu da se raduju toplijem vremenu koje stiže zajedno sa razvedravanjem.

Danas smo započeli sa prohladnim jutrom, ali kako dan odmiče, očekuje nas intenzivnije otopljenje. Prema prognozama, živa u termometru će tokom najtoplijeg dela dana dostići prijatnih 20 stepeni Celzijusa. Ovo je samo uvod u vikend koji obećava toplo prolećno vreme.

Za poslednji vikend u aprilu meteorolozi predviđaju temperaturu koja će se kretati između 22 i 25 stepeni, uz zadržavanje vedrog i sunčanog vremena. Drugog dana vikenda očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, koji će sve do 1. maja postepeno jačati.

Dakle, poslednji dani aprila biće obeleženi toplim vremenom, ali i pojačanim vetrom. Prvi maj, međutim, donosi promene – prema prognozama, možemo očekivati jak i olujni vetar, uz temperaturu koja će prelaziti 25 stepeni Celzijusa. U večernjim časovima moguće su i lokalne kiše.

Možda Vam se svidi i