Besplatni zdravstveni pregledi i u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica za sve građane

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA – Opšta bolnica Sremska Mitrovica organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda za sve građane, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja. Ovi pregledi biće obavljeni bez potrebe za zakazivanjem i uputima, omogućavajući brz i efikasan pristup neophodnim zdravstvenim uslugama.

U periodu od 8 do 17 časova, u nedelju 26. maja, građani će moći da provere:

  • Krvnu sliku i krvni pritisak: Bez obzira na zdravstveni status, svi građani mogu obaviti osnovne preglede krvi i pritiska.
  • Hormone štitaste žlezde: Detekcija potencijalnih problema sa štitastom žlezdom, koja može uticati na metabolizam i opšte zdravlje.
  • Pulmološki pregled: Svi građani stariji od 50 godina i oni sa pušačkim stažom dužim od 30 godina obavezno će raditi rentgen pluća, čime se omogućava rano otkrivanje bolesti pluća.
  • Tumor markeri prostate: Ova analiza je ključna za rano otkrivanje problema sa prostatom, posebno kod starijih muškaraca.

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućeni na dalju dijagnostiku i preglede. Ovi dodatni pregledi biće organizovani već tokom naredne nedelje, čime se obezbeđuje kontinuirana briga o zdravlju pacijenata.

Ova akcija ima za cilj podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda i omogućavanje svim građanima, bez obzira na zdravstveni osiguranje, pristup osnovnim zdravstvenim uslugama. Redovni pregledi i rane dijagnoze ključni su za održavanje dobrog zdravlja i prevenciju ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica poziva sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na besplatne preglede.

Možda Vam se svidi i