Aleksandra i dalje pomaže, iako je prerano otišla – Nasljeđe Dobrote: Novac iz fondacije Aleksandre prebačen Branislavu za hitnu operaciju 14. maja

Od strane Ozon
0 komentar

Uprkos velikoj tuzi zbog prerane smrti Mitrovčanke Aleksandre, koja je iznenadila njene najbliže i širu zajednicu, njen duh solidarnosti i pomoći nastavlja da živi kroz nesebičan čin njenih bližnjih.

Aleksandra Dinić, dvadesetdevetogodišnja devojka iz Sremske Mitrovice, izgubila je svoju hrabru životnu bitku protiv opake bolesti. Njena borba, obavijena nadom i podrškom svoje zajednice, ostavlja duboku tugu u srcima svih koji su je poznavali. Ipak, njeni tragovi dobročinstva i ljubavi nastavljaju da žive, duboko usađeni u srcima svih Mitrovčana. Iako je fizički više nema među nama, njen duh ostaje prisutan kroz delovanje njene porodice.

Nakon tragičnog gubitka Aleksandre, njeni najmiliji su odlučili da sav preostali novac sa fondacije, koji je iznosio oko 32 000 eura, prebace Branislavu Rebuši. Razlog hitnosti ovog čina bio je neophodnost sredstava za hitnu operaciju koja je bila zakazana za 14. maja, a čiji troškovi su bili preveliko finansijsko opterećenje za Rebušu.

Operacija je bila od presudnog značaja za njegovo zdravlje, ali je bila moguća samo u određenom vremenskom terminu. Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji Aleksandrinih bližnjih, Branislav je dobio neophodna sredstva na vreme, omogućavajući mu da se podvrgne operativnom zahvatu bez odlaganja.

Nataša, sestra Aleksandre Dinić, podelila je dirljivu vest na društvenoj mreži, obaveštavajući prijatelje i zajednicu o odluci porodice u vezi sa preostalim sredstvima sa Aleksandrinog računa. U emotivnoj objavi, Nataša je istakla da je sav preostali novac sa fondacije, u iznosu od oko 32 000 evra, prebačen njihovom Branislavu, kome je hitno bio potreban kako bi mogao da plati hitnu operaciju zakazanu za 14. maj, a koja je bila moguća samo u tom jednom terminu. Osim toga, Nataša je dodala da će sve ostale donacije koje su preostale u robi, kao i donacije u kesu od njihovih prijatelja, biti preusmerene na druge korisnike. Ova gesta iskazuje duboku zahvalnost prema svima koji su podržavali porodicu tokom dve teške godine.

Branislav Rebuša se zahvalio porodici Dinić. „Želeo bih da uputim par reči o jednoj porodici koja zaslužuje posebno mesto u ovom tekstu, i ubedjen sam da će se svi složiti da se ova porodica mora ovako posebno spomenuti. Radi se o jednoj DIVNOJ i VELIKOJ porodici… DINIĆ! Želim da znate da su mnogo učinili za mene, i to u trenucima koji su bili jedni od najtežih u njihovim životima! U trenucima kada ih je napustila njihova Aleksandra, oni su bili uz mene i uspeli su da se izbore za mene i da idem na ovu operaciju. Nataša, Nataša Dinić!!! HVALA TI!!! HVALA TVOJIM RODITELJIMA!!! Naravno, spomenuo sam i sve vas, i kao što rekoh, zahvaljujući SVIMA, pare za moju operaciju će biti uplaćene na vreme i krećemo u borbu. Biće duga, ali spreman sam na sve! I na produžetke, ako zatreba, jer sa vama zajedno mogu SVE, jer ste mi svi dokazali koliko ste VELIKI!Svi vi znate da ste pomogli, a ja pak znam da ćete UVEK BITI TU UZ MENE!“

Branislavu Rebuši (45) je u maju 2023. godine je dijagnostikovan maligni tumor oba bubrega (C64 Neoplasma malignum renis,pelvem renalem excludens). Šansu za život ima u inostranstvu, a datum do kog mora da sakupi novac za operativni zahvat se neumitno približava.

Printskrin: Budi human

Sada mu je hitno potrebna medicinska intervencija u Austriji kako bi se pripremio za transplantaciju bubrega.

Sa tretmanima koji su mu neophodni kako bi se borio protiv bolesti, dolazi i veliki finansijski teret. Do 14. maja, Branislav mora prikupiti ceo iznos potreban za lečenje u Austriji, inače gubi jedini termin ponuđen za novu operaciju, što mu je ključno za očuvanje života.

Već u julu prošle godine, Branislavu je učinjena nefrektomija levog bubrega, što je bio prvi korak u borbi sa bolešću. Međutim, u februaru 2024. godine, usledila je nova borba kada su lekari ustanovili maligni tumor na preostalom delu desnog bubrega. Nakon operativnog zahvata, Branislavu je zakazana intervencija radiofrekventne ablacije tumora u inostranstvu, ali jedini slobodan termin je 14. maj 2024. godine.

Hitna potreba za finansijskom podrškom stavlja Branislava u nezavidan položaj. Sa još 3,5 miliona dinara koji mu nedostaju do operacije, mladić nema vremena za čekanje. Ovaj iznos je ključan za njegovo lečenje i borbu protiv bolesti.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže u prikupljanju sredstava kako bi se Branislavu omogućilo lečenje i nadamo se da će zajedničkim snagama uspeti da obezbede neophodna sredstva za ovaj važan medicinski tretman. Branislavova borba protiv raka je inspiracija mnogima, a podrška koju dobija od lokalne zajednice pokazuje snagu solidarnosti i humanosti. Ujedinjeni, možemo pomoći Branislavu da povrati zdravlje i nastavi sa svojim životom.

Za Branislava! Budimo humani!

Slanjem SMS sa brojem 1653 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001908428-93

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001909405-72

IBAN:

RS35160600000190940572

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Možda Vam se svidi i