Zaplenjeni 70.000 evra vredni satovi

Od strane Ozon
0 komentar

Carinici su u saradnji sa policijom 16. avgusta 2023. godine na graničnom prelazu Batrovci sprečili krijumčarenje 3 luksuzna ručna časovnika čija je vrednost procenjena na gotovo 70.000 evra.

Slučaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao mercedes stranih registarskih oznaka kojim je sam, prema Bugarskoj, putovao jedan putnik.

2Foto Uprava carina Republike Srbije

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema i da sa sobom nosi samo svoj i šefov lični prtljag.

3Foto Uprava carina Republike Srbije

Ipak, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo, pa su u jednom od kofera, pronašli kutije sa tri luksuzna ručna časovnika koje je putnik propustio da prijavi.

5Foto Uprava carina Republike Srbije

Reč je o skupocenim satovima marki „Franck Muller“, „Audemars Piguet “ i „Ulysse Nardin“, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 70.000 evra.
S obzirom da je reč o stranom državljaninu, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenih predmeta.
Podsetimo da se propisi o prijavljivanju vrednije robe na granici odnose kako na putnike koji u zemlju ulaze, tako i na tranzitne putnike koji kroz nju samo prolaze. Kada se roba uredno prijavi, putnik dobija overeni primerak prateće isprave koji predstavlja dokaz da je roba prijavljena na ulazu, te sa njom nesmetano može da izađe iz zemlje.

Možda Vam se svidi i