Uhapšeni organizatori kriminalne grupe, potraga za još jednim: Krali luksuzna vozila 

Od strane Ozon
0 komentar

Razbijena je kriminalna grupa čiji su članovi navodno izvodili visokoprofilne krađe luksuznih vozila širom Evropske unije. Akcija policijskih i tužilačkih timova rezultirala je hapšenjem sedam osoba, još uvek se traga za jednim članom grupe, saopšilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hapšenja su sprovedena na teritorijama Kraljeva i Loznice, a među uhapšenima se nalaze prema podacima MUP-a organizatori kriminalnog udruženja, G. T. (55) i Ž. Č. (46), kao i A. K. (32), Lj. G. (41), D. Č. (20), D. S. (43) i M. S. (48).

Ova akcija je dovela i do privremenog oduzimanja vozila visoke klase, luksuznih kamp vozila, kao i kombija. Sumnja se da je grupa ova vozila ukrala na teritorijama zemalja Evropske unije, nakon čega su prebačena u Srbiju. Njihova dalja sudbina je bila promenjena zahvaljujući pretvaranju u garažama i radionicama, nakon čega su bila prodavana, omogućivši osumnjičenima da ostvare višemilionsku nelegalnu imovinsku korist.

Tokom pretresa kuća i radionica koje su povezane sa sumnjivcima, pronađene su značajne količine novca – kako evra, tako i dinara. Pored toga, pronađeno je i nelegalno oružje i municija, brojni auto-delovi, kao i oprema za falsifikovanje brojeva šasija i motora. Takođe, otkrivena je i značajna količina lažne dokumentacije i registarskih tablica.

Za osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će, uz odgovarajuće krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i