Zakazana sednica Skupštine Vojvodine, usvaja se izborni rebalans

Od strane Ozon
0 komentar

Raspored donošenja izbornog rebalansa budžeta za Pokrajinu Vojvodinu i potvrđivanje vanrednih pokrajinskih izbora bio je tema na sastanku Pokrajinske vlade. Planirano je da se o ovim pitanjima odlučuje na sednici Skupštine Vojvodine zakazanoj za 6. novembar.

Na ovoj sednici, članovi Pokrajinske vlade su usvojili predlog rebalansa budžeta koji će omogućiti finansiranje izborne kampanje i sprovođenje vanrednih pokrajinskih izbora. Ukupno je opredeljeno 384,5 miliona dinara za ove svrhe, a to je postignuto kroz odloženu otplatu javnog duga, racionalizaciju budžetskih rezervi i štednju u određenim sektorima.

Osim rebalansa budžeta, sednica Skupštine Vojvodine takođe će imati na dnevnom redu razrešenja i imenovanja članova Pokrajinske izborne komisije, koja će nadgledati izbore. Većina članova ostaje ista, a nekoliko novih članova će se pridružiti komisiji.

Takođe će biti imenovan i nadzorni odbor za izbornu kampanju, koji će pratiti postupke stranaka, kandidata za poslanike i medijskih izveštaja tokom kampanje.

Izbori na različitim nivoima (parlamentarni, pokrajinski i lokalni) su zakazani za 17. decembar, prema poslednjim informacijama.

Možda Vam se svidi i