Zabrana poseta i obavezne mere bezbednosti u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zbog COVID-19

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA – U cilju suzbijanja širenja COVID-19 virusa i zaštite zdravlja pacijenata, osoblja i posetilaca, Opšta bolnica Sremska Mitrovica je uvela niz strožih mera, prateći preporuke radne grupe Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Jedna od ključnih mera koja je stupila na snagu jeste potpuna zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima. Ova odluka doneta je s ciljem smanjenja rizika od unosa virusa u bolnicu i širenja infekcije među pacijentima. Ova mera će biti na snazi sve dok epidemiološka situacija ne dozvoli njeno popuštanje.

Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski za sve osobe koje ulaze u bolnicu, uključujući zaposlene, bolničke i ambulantne pacijente, posetioce, studente, učenike i sve druge. Nošenje maski je ključno za sprečavanje širenja virusa, a svi posetioci i pacijenti su obavezni da se strogo pridržavaju ove mere.

Ove mere ne odnose se samo na bolnički sektor, već se primenjuju u svim delovima ustanove, uključujući ambulantne službe i sve prostorije u bolnici.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica pridaje veliku važnost bezbednosti i dobrobiti svojih pacijenata, zaposlenih i posetilaca. Stoga je saradnja i razumevanje svih aktera u ovom procesu od suštinskog značaja kako bismo zajedno prevazišli izazove koje nam postavlja pandemija COVID-19.

U nadi da će se situacija uskoro poboljšati, bolnica će redovno ažurirati svoje mere u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih vlasti. Do tada, apelujemo na sve da se odgovorno ponašaju, pridržavaju mera bezbednosti i brinu o svom i zdravlju drugih.

Možda Vam se svidi i