U Carskoj palati večeras putovanje kroz izložbu „Pejzaži sveta 2023″

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U okviru obeležavanja umetničke saradnje Srbije i Rusije, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva u Šidu, zajedno sa Regionalnim društvom srpsko-ruskog prijateljstva „Srem“ u Sremskoj Mitrovici, Istorijskim arhivom Srema i Evroazijskom unijom vizuelnih umetnika iz Moskve, sa ponosom predstavljaju izložbu „Pejzaži sveta“.

Ljubitelji umetnosti iz Sremske Mitrovice i okoline imaće retku priliku da urone u 35 veličanstvenih slika talentovanih ruskih umetnika, članova Evroazijske unije vizuelnih umetnika.

Svečano otvaranje izložbe biće u nedelju, 6. avgusta, sa početkom u 19.00 časova u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici. Događaj obećava da će biti vizuelna gozba, koja će prikazati lepotu i raznolikost pejzaža širom sveta.

Posetioci će biti odvedeni na putovanje kroz zadivljujuće vidike, od slikovitih evropskih sela do očaravajućih azijskih pejzaža, od mirnih afričkih savana do mistične lepote Amerike. Svaka slika će biti prozor u perspektivu umetnika, omogućavajući publici da doživi svetska čuda kroz svoje umetničko sočivo.

Uz mešanje kultura i razmenu umetničkih ideja, ova izložba služi kao svedočanstvo o moći umetnosti u ujedinjenju ljudi iz različitih krajeva sveta. To je prilika da publika prihvati univerzalni jezik umetnosti i svedoči jedinstvenoj kreativnosti koja nastaje kada se umetnici iz različitih sredina udruže.

Ovaj izuzetan događaj nesumnjivo će ostaviti trajni utisak na sve koji prisustvuju. Dakle, obeležite svoje kalendare i pridružite nam se u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici na ovom izuzetnom Radujemo se što ćemo vas raširenih ruku dočekati na ovoj proslavi umetnosti i prijateljstva.

Možda Vam se svidi i