Deca primer odraslima: Napravili svoju manifestaciju

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Dečaci i devojčice iz Mesne zajednice Blok B zaista znaju kako da uživaju i iskoriste svaki trenutak za zabavu i druženje. Njihova kreativnost na igralištu nema granica, a s obzirom na česte manifestacije koje se organizuju u njihovom kraju, oni su uvek u središtu dešavanja. Uvek su spremni da se pridruže i doprinesu svojim entuzijazmom i vedrim duhom.

Nakon uspešne manifestacije „Pasuljijada“, koja je okupila mnoštvo posetilaca, dečaci i devojčice nisu želeli da se rastanu od ove divne atmosfere. Zajedničkim dogovorom, odlučili su da produže radost i prirede svoju „Pasuljijadu“ sledećeg dana. Okupilo se njih petnaestak, i svi su se potrudili da uživaju kao pravi mali majstori kuvanja.

Zatražili dozvolu od zaposlenih u Mesnoj zajednici, koji su s radošću podržali njihovu ideju. Nabavili su sve što je trebalo, jer njima nije bilo teško da se potrude za svoju zabavu. Kuvanje je započelo, smeh i veselje ispunili su vazduh, a igralište je postalo prava mala oaza radosti. Odrasli su s ponosom posmatrali kako deca uživaju u svojoj avanturi.

Ručak je završen ali pre početka, obavezno je zahvaliti Bogu na hrani – „To radimo stalno i kući i ovde, tako su nas naučili, da treba da budemo zahvalni za sve što dobijemo“, kaže ova mala ekipa i dodaju uz osmeh da bolji ručak odavno nisu imali, verovatno jer su i sami morali da kuvaju.

Druženje je bilo srdačno i iskreno, jer oni znaju da je pravo prijateljstvo neprocenjivo. Kada je obrok bio gotov, zajednički su pospremili prostor i time pokazali svoju odgovornost i brigu za svoje okruženje. Za njih ništa nije teško, jer znaju da je sreća u jednostavnim stvarima i uživanju u druženju s prijateljima.

Dečaci i devojčice iz Mesne zajednice Blok B su pravi primer kako se jednostavnim gestovima i zajedništvom može stvoriti nezaboravno iskustvo. Njihova iskrena ljubav prema druženju i igri na livadi donosi radost ne samo njima nego i celoj zajednici koja ih podržava i ceni njihovu mladalačku energiju. Njihova mala „Pasuljijada“ ostala je zabeležena u srcima svih prisutnih, postajući još jedna nezaboravna uspomena koju će nositi kroz život.

Možda Vam se svidi i