Tokom Exita Hitna pomoć imala 212 intervencija

Od strane Ozon
0 komentar

Novosadska Hitna pomoć je bila prisutna tokom četiri dana održavanja Exit festivala i pružila je ukupno 212 intervencija. Srećom, većina intervencija nije bila ozbiljnog karaktera.

Od ukupnog broja intervencija, 12 posetilaca festivala je prevezeno u novosadske bolnice, uglavnom zbog sumnje na prelome. Većina povreda se odnosila na uganuća i manje ozbiljne povrede.

Jedini teži slučaj se dogodio u nedelju ujutru nakon završetka trećeg dana festivala. Belgijanac je pao sa jednog od unutrašnjih bedema ka Bastionu i zadobio višestruke prelome i kontuzione povrede. On se trenutno nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.

Poslednje večeri festivala zabeleženo je 64 intervencije, a kao i prethodnih dana, većina se odnosila na situacije koje su proizašle iz prekomerne upotrebe alkohola, umora, vrtoglavice i slično.

Ovaj rezultat svedoči o dobroj organizaciji i bezbednosnim merama koje su sprovedene tokom festivala. Exit festival je prošao bez ozbiljnijih incidenata, a posetioci su uživali u muzičkom programu uz minimalne zdravstvene probleme.

Možda Vam se svidi i