Svi preko dva promila. Policija u Sremu iz saobraćaja isključila pijane vozače

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Nedavno su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, sproveli kontrole saobraćaja tokom kojih su otkriveni vozači koji su kršili zakon vozeći pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Ovi slučajevi nasilničke vožnje i izazivanja saobraćajnih nezgoda ukazuju na ozbiljan problem koji zahteva pažnju i apel za poštovanje saobraćajnih propisa.

U Sremskoj Mitrovici, četvorica vozača su otkrivena da su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, jedan od vozača je izazvao saobraćajnu nezgodu. U Rumi, pronađen je vozač „mercedesa“ koji je imao 2,59 promila alkohola u organizmu i bio pod uticajem kokaina i amfetamina. Na području Inđije, zaustavljeni su biciklista i vozač „seata“ koji su imali 2,34 odnosno 2,17 promila alkohola. U Šidu je otkriven vozač „pasata“ sa 2,06 promila alkohola.

Svi vozači su zadržani od strane policije i privedeni nadležnim prekršajnim sudijama. Ovo jasno pokazuje da će takva ponašanja biti sankcionisana u skladu sa zakonom. Takođe, policija u Inđiji će podneti odgovarajuću krivičnu prijavu protiv tridesetdevetogodišnjaka koji je udario motociklistu dok je upravljao vozilom sa 1,93 promila alkohola.

Ovi slučajevi služe kao podsetnik svim učesnicima u saobraćaju, a posebno vozačima, da poštuju saobraćajne propise u svakom trenutku. Vožnja pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci predstavlja ozbiljnu pretnju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Pozivamo sve vozače da budu odgovorni i savesni, da se suzdrže od konzumiranja alkohola i droga pre vožnje, kao i da poštuju ograničenja brzine, pravila zaustavljanja i sve ostale propise.

Možda Vam se svidi i