“Amber alert”: Sastanak ministarstava radi definisanja pravnih i tehničkih pitanja

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavestilo je javnost da je državni sekretar Danilo Stevandić održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Cilj sastanka bio je razmatranje pravnih i tehničkih aspekata u vezi sa uspostavljanjem sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji. Sveobuhvatna saradnja između svih relevantnih aktera ovog procesa ocenjena je kao ključna za efikasnost sistema.

Podrška Ministarstva informisanja i telekomunikacija: Predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija iskazali su spremnost da pruže tehničku podršku za implementaciju sistema hitnog obaveštavanja javnosti o nestanku maloletnih lica u Srbiji. Takođe, preduzeće se dalji koraci u razvijanju platforme koja će omogućiti uspostavljanje ovog sistema.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji će biti preduzeti kako bi se utvrdili svi modeli obaveštavanja javnosti o nestanku maloletnih lica i precizno ih definisali. Ova inicijativa ima za cilj brzo reagovanje i mobilizaciju javnosti u situacijama kada su maloletna lica nestala, pružajući veće šanse za njihovo pronalaženje i bezbedan povratak.

Na sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka uspostavljanju efikasnog sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji, a buduća saradnja ministarstava ima za cilj postizanje što boljih rezultata u zaštiti dece i brzom reagovanju u takvim situacijama.

Igor Jurić najavio primenu “Amber alerta” u Srbiji od novembra – Ozon Media

Možda Vam se svidi i